Veiligheidscertificaat redden op hoogte

  • Prijs per persoon: € 275,00
  • Kostenmodel gebaseerd op: min. 6 personen, max 6 / groep;
  • Naslagwerk: inclusief;
  • Lunch: exclusief in-company, inclusief open programma;
  • Duur: 1 dag, respectievelijk 7 uur;
  • Instructie-middelen: door Ito te verzorgen;
  • Persoonlijke beschermingsmiddelen: door de opdrachtgever te verzorgen;
  • Resultaat bij gebleken geschiktheid: instituutcertificaat.
Aanmelden

Voor het aanmelden van kandidaten kunt u het beste contact opnemen met een van onze medewerkers om uw wensen kenbaar te maken. U kunt ook gebruik maken van de contactpagina of bellen met het bedrijfsbureau van Ito opleidingen via het algemene telefoonnummer 0348 – 46 88 26.

Doelstelling redden op hoogte in telecommasten

Om een collega in gevaar te kunnen helpen bij het werken in telecommasten, is alleen een cursus abseilen niet genoeg. Er moet regelmatig geoefend worden zodat u niet alleen goed leert goed abseilen, maar ook leert dit te doen in crisissituaties of andere stressvolle omstandigheden.

Introductie

In de telecombranche wordt vaak van werknemers gevraagd dat ze op grote hoogte hun werk uitvoeren. Hiervoor moeten ze natuurlijk de reguliere cursus veilig op hoogte werken volgen. Het verschil tussen de werknemers in de telecombranche en andere hoogwerkers is dat men in de telecombranche vaak op afgelegen plekken moet werken zoals bossen, heides en weilanden. Om onder andere deze reden werken telecomwerkers vaak in paren, maar als de één wat overkomt , dan moet de ander alles regelen. Daarom is het belangrijk dat medewerkers in de telecombranche een degelijke cursus redden uit telecommasten krijgen.

Als een telecommedewerker er niet in slaagt zijn collega te redden uit telecommasten, zijn er andere belangrijke vaardigheden die hij moet beheersen. Allereerst moet hij ervoor kunnen zorgen dat er een ambulance op de juiste plek komt. Dit is niet zo simpel als het klinkt: omdat telecommasten vaak afgelegen geplaatst worden, kan het moeilijk zijn om ze te vinden. Daarnaast moet u ervoor kunnen zorgen dat het slachtoffer wordt ondersteund tot er hulp komt en zo nodig naar beneden wordt gebracht. Ten slotte moet u leren om het slachtoffer EHBO te geven, mocht dat nodig zijn.

De cursus redden uit telecommasten wordt aan kleine groepjes gegeven, zodat alle cursisten genoeg aandacht krijgen. U komt dus vaak aan de beurt en heeft genoeg gelegenheid om vragen te stellen.

Aanvullende opleiding

De opleiding levensreddend handelen met AED is een passende aanvulling op deze opleiding redden op hoogte. Klik hier voor meer informatie…

Doelgroep

Voor personen die op hoogte werken in de telecombranche (telecommasten) en daarbij gebruik maken van klimmateriaal.

Opleidingsniveau

Voor afgaande aan deze opleiding dient u in het bezit te zijn van een geldig certificaat “Veilig werken en klimmen op hoogte”.

Resultaat

De dag wordt afgesloten met een praktijkexamen. Bij goed gevolg daarvan ontvangt u het instituutcertificaat “Veilig redden op hoogte,” welke 1 jaar geldig is en ieder jaar herhaald dient te worden.

Duur / locatie
  • 1 Dag, respectievelijk 7 uur uitgevoerd in de regel bij u op locatie of in het klimcentrum in Arnhem (informeer naar de mogelijkheden).
Maximaal aantal deelnemers
  • Per docent: maximaal 6 deelnemers.