Bedrijfshulpverlening (BHV)
Eerste levensreddende handelingen (ELH)
- Naam opleiding: Bedrijfshulpverlening (BHV) / eerste levensreddende handelingen met AED en omgaan kleine blusmiddelen.
- Investering per persoon: € 165,00 excl. BTW.
- Lesboek: exclusief, eventueel los bestelbaar € 27,50 excl. BTW.
- Duur: 1 dag, respectievelijk 7 uur.
- Lunch: inclusief (open programma).
- Resultaat: instituutcertificaat met pasje bij gebleken geschiktheid, adviesgeldigheid 1 jaar.
- Locatie: Montfoort (Utrecht), Rijssen (Overijssel) of bij u op locatie (vraag naar de mogelijkheden).
In-company uitvoering | Opleiding bij u op locatie
Voor het maken van een passende in-company aanbieding vernemen wij graag van u wat de wensen zijn. U kunt gebruik maken van de contactpagina op onze website of bellen met het bedrijfsbureau van Ito opleidingen via het algemene telefoonnummer 0348 – 46 88 26.
Aanmelden / data open programma | Waar en wanneer kan ik de opleiding volgen
Voor het aanmelden en het inzien van beschikbare data in het open programma, kunt u gebruik maken van het formulier onderaan deze pagina. Indien u nog vragen of opmerkingen heeft over deze opleiding, dan kunt u gebruik maken van de contactpagina of bellen met het bedrijfsbureau van Ito opleidingen via het algemene telefoonnummer 0348 – 46 88 26.
Doelstelling | Bedrijfshulpverlening (BHV) met AED – basis / herhaling
Elk bedrijf is verplicht om maatregelen te treffen op het gebied van interne hulpverlening. Maatregelen treffen kan door één of meerdere medewerkers aan te stellen als bedrijfshulpverlener (BHV’er). Zij helpen in geval van ongevallen, brandbestrijding en evacuatie. Een BHV’er is opgeleid om in geval van nood werknemers, klanten en overige personen in veiligheid te brengen. Zo weet een BHV’er hoe hij/zij mensen uit een brandend gebouw moet krijgen en hoe hij/zij bij een ongeval eerste hulp moet verlenen. Een BHV’er kan bijvoorbeeld mensen reanimeren en verbanden aanleggen.
Introductie | Hoe behaal je het BHV instituutcertificaat
In de Arbowet is opgenomen dat bedrijven verplicht zijn om doeltreffende maatregelen te nemen op het gebied van bedrijfshulpverlening. Het nemen van doeltreffende maatregelen kan op verschillende manieren. Daarom is het aantal BHV’ers niet wettelijk vastgelegd. Bij het bepalen van de manier van bedrijfshulpverlening en het aantal BHV’ers, moet rekening gehouden worden met de grootte van het bedrijf. Daarnaast moet er rekening gehouden worden met de risico’s die bij het betreffende bedrijf horen. Nadere toelichting is te vinden in de Handreiking bedrijfshulpverlening van de Stichting van de Arbeid.
De directeur/eigenaar van een bedrijf mag zelf ook als BHV’er optreden. Bij afwezigheid van de directeur is het wel van belang dat er altijd iemand aanwezig is die de BHV taken kan overnemen. Als een organisatie BHV’ers aanstelt, moet ervoor gezorgd worden dat zij beschikken over een goede opleiding en uitrusting om hun taken goed uit te voeren. Bedrijven moeten naast het nemen van maatregelen op gebied van BHV ook contact onderhouden met externe hulpverleningsorganisaties (bijvoorbeeld brandweer of politie) wanneer er zich een ongeval voordoet.
Doelgroep | Voor wie is deze opleiding bedoeld
De opleiding BHV met AED is bedoeld voor personen die deel uitmaken van een BHV-organisatie en de kennis middels deze opleiding op peil moeten/willen houden, dan wel personen die eerste levensreddende handelingen moeten kunnen verrichten.
Opleidingsniveau | Wat moet je alvast weten
Je hebt geen specifieke vooropleiding nodig om de opleiding bedrijfshulpverlening (BHV) / ELH te volgen. Inzet en motivatie zijn de belangrijkste voorwaarden als het gaat om deze cursus. Alles wat je moet weten, is in het lesplan opgenomen.
Resultaat | Wat behaal je bij het afronden van de opleiding
Bij gebleken geschiktheid ontvangt de deelnemer een Ito instituutcertificaat met een adviesgeldigheid van 1 jaar.
Duur / locatie | Hoelang duurt de opleiding en waar kan je deze volgen
- 1 dag, respectievelijk 7 uur. Uitgevoerd in Montfoort, Rijssen of bij u op locatie (vraag naar de mogelijkheden).
- De standaard lestijd is van 8:30 – 16:30u.
Maximaal aantal deelnemers | Hoe groot mag de groep zijn
- Per docent theorie als praktijk: 16 deelnemers.
Onderwerpen die onder meer aan bod komen tijdens de cursus BHV zijn:
- eerste hulp;
- reanimatie met AED;
- communicatie;
- brand;
- ontruiming.