Klein Chemisch Afval (KCA)
- Naam opleiding: Klein Chemisch Afval (KCA).
- Investering per persoon: € 237,50 excl. BTW.
- Hand-out: inclusief.
- Duur: 1 dag, respectievelijk 7 uur.
- Lunch: inclusief (open programma).
- Resultaat: instituutcertificaat bij gebleken geschiktheid, adviesgeldigheid 5 jaar.
- Locatie: Montfoort (Utrecht), Rijssen (Overijssel) of bij u op locatie (vraag naar de mogelijkheden).
In-company uitvoering | Opleiding bij u op locatie
Voor het maken van een passende in-company aanbieding vernemen wij graag van u wat de wensen zijn. U kunt gebruik maken van de contactpagina op onze website of bellen met het bedrijfsbureau van Ito opleidingen via het algemene telefoonnummer 0348 – 46 88 26.
Aanmelden / data open programma | Waar en wanneer kan ik de opleiding volgen
Voor het aanmelden en het inzien van beschikbare data in het open programma, kunt u gebruik maken van het formulier onderaan deze pagina. Indien u nog vragen of opmerkingen heeft over deze opleiding, dan kunt u gebruik maken van de contactpagina of bellen met het bedrijfsbureau van Ito opleidingen via het algemene telefoonnummer 0348 – 46 88 26.
Doelstelling | Klein Chemisch Afval (KCA)
Deelnemers krijgen tijdens de training KCA inzicht in alle aspecten met betrekking tot het veilig in ontvangst nemen en sorteren van huishoudelijk gevaarlijk afval, aangeboden door particulieren. Als het examen met goed gevolg wordt afgesloten, ontvangen ze het certificaat Vervoer Huishoudelijk Gevaarlijk Afval. De chauffeur van een chemokar moet namelijk in het bezit zijn van het ADR basiscertificaat, met als aanvulling een aanmaningstraining Klein Chemisch Afval (KCA).
Wijziging per 1 juli 2015
De Regeling vervoer huishoudelijk gevaarlijk afval 2004 is sinds 1 juli 2015 gewijzigd. Vanaf deze datum werd het examen KCA niet meer opgenomen in de regeling en stopte CCV met de afname van dit examen. In de nieuwe regeling staat dat de begeleider aanvullend op zijn geldig ADR-certificaat, moet beschikken over een gerichte opleiding en instructie voor het op een veilige manier inzamelen, indelen in klassen en vervoeren van huishoudelijk gevaarlijk afval. De opleiding moet ook tot doel hebben de begeleider bewust te maken van de veilige handelings- en noodprocedures.
Doelgroep | Voor wie is deze opleiding bedoeld
Begeleiders van voertuigen die huishoudelijk gevaarlijk afval inzamelen met een geldig ADR-certificaat en een aanvullend certificaat Vervoer Huishoudelijk Gevaarlijk Afval willen behalen.
Opleidingsniveau | Wat moet je alvast weten
Je hebt geen specifieke vooropleiding nodig om de opleiding KCA te volgen. Alles wat je moet weten, is in het lesplan opgenomen. De medewerker van een chemokar dient wel in het bezit zijn van het ADR basiscertificaat. Inzet en motivatie zijn de belangrijkste voorwaarden als het gaat om deze cursus.
Resultaat | Wat behaal je bij het afronden van de opleiding
Aan het einde van de opleiding zal er een toets worden afgenomen. Bij gebleken geschiktheid ontvangt de cursist een instituutcertificaat met een geldigheid van 5 jaar.
Duur / locatie | Hoelang duurt de opleiding en waar kan je deze volgen
- 1 dag, respectievelijk 7 uur. Uitgevoerd in Montfoort, Rijssen of bij u op locatie (vraag naar de mogelijkheden).
- De lestijden zijn van 8.30 – 16.00u.
Maximaal aantal deelnemers | Hoe groot mag de groep zijn
- Per docent theorie: 20 deelnemers.
Onderwerpen die onder meer aan bod komen tijdens de cursus KCA zijn:
- algemene regelgeving;
- basiskennis chemie;
- het voertuig en vervoer;
- elementen;
- inzamelen;
- veiligheid;
- regeling vervoer huishoudelijk gevaarlijk afval 2004.