TOUR DU ALS viert lustrum met editie 5 “HIGH FIVE”

Op 3 juni 2016 zal editie 5 van Tour du ALS plaatsvinden. Deze mijlpaal zal met trots worden gevierd. De titel “High Five” staat zeker symbool voor het gevoel van triomf wat men zal ervaren wanneer de Mont Ventoux wordt bedwongen in de strijd tegen de genadeloze ziekte ALS. Het geeft tevens weer dat “Wij” dit “Samen” voor de vijfde keer gaan ondernemen. De magische berg in het zuiden van Frankrijk is opnieuw decor voor de vele fietsers, hardlopers en wandelaars die naar de top zullen klimmen. Iedere deelnemer brengt minimaal €1500,- aan sponsorgelden met zich mee, wat symbool staat voor €1,- voor iedere ALS-patiënt, waarvan er gemiddeld zo’n 1500 patiënten per jaar in Nederland zijn. Het geld wordt besteed aan wetenschappelijk onderzoek naar de ziekte ALS en aan het welzijn van de ALS-patiënt van nu.

Afgelopen editie zijn ook 9 ALS-patiënten hun uitdaging aangegaan middels deelname aan Tour du ALS. Wij hopen juist hen een platform te bieden om de ziekte een plaats te geven door op de fiets of per (ligfiets)tandem deel te nemen aan Tour du ALS 2016. Het is een fantastische ervaring om omringt door een team bestaande uit familie, vrienden of collega’s, en aangemoedigd door de vele supporters langs de kant van de weg, samen de top te bereiken. Door met elkaar de krachten te bundelen worden onuitwisbare herinneringen gecreëerd!

Op 3 juni 2016 zal het eerste lustrum van Tour du ALS worden gevierd. Jij kunt daarbij zijn! Fietsend, hardlopend of wandelend bieden wij de uitdaging in 1, 2 of 3 beklimmingen van de Mont Ventoux. Of zet je op een andere wijze in en word vrijwilliger om zo op jouw manier bij te dragen aan de strijd tegen ALS. Schrijf je vanaf nu in via www.tourduals.nl en doe mee met de missie: “Samen trappen we ALS de wereld uit”.

BRON: TOURDUALS.nl