3JS wandelt Mont Ventoux op

Volendamse band: “Prachtig slot van onze theatertour die in het teken staat van het 30-jarig bestaan van het U2 album ‘The Joshua Tree’.

Volendam – De 3JS geven hun theatertour een heel bijzonder slotakkoord. De drie Volendamse zangers gaan vlak na de concertreeks de uitdaging aan om de legendarische Franse berg Mont Ventoux te voet te bedwingen. Samen met honderden wielrenners, wandelaars en hardlopers doen Jan Dulles, Jaap Kwakman en Jan de Witte op 8 juni mee aan de Tour du ALS.

Ziekte
“De ziekte ALS is vreselijk, ook wij hebben er in onze kennissenkring helaas mee te maken gehad. We zetten ons dus graag in om geld in te zamelen voor de bestrijding ervan,” zo laat het drietal weten. Dulles, Kwakman en De Witte hopen dat zo veel mogelijk mensen met hen mee willen lopen naar boven. Iedereen kan zich via www.tourduals.nl aanmelden en zich aansluiten bij Team 3JS.

Slotfeest
Uiteraard geeft de band ook op het slotfeest van de Tour du ALS een spetterend optreden in Frankrijk. “Het wordt pittig. Dit is natuurlijk niet zo maar een berg”, zegt Jan Dulles. “Ik heb begrepen dat hij 21 kilometer lang is en een gemiddeld stijgingspercentage heeft van 7,5%. Maar we gaan het doen!”

Samen
Tour du ALS is een jaarlijks terugkerend sportief fondsenwervend evenement om geld op te halen in de strijd tegen ALS. Onder het motto ‘Samen trappen we ALS de wereld uit’ bedwingen de deelnemers de Mont Ventoux, waarbij elke deelnemer zich voor minimaal 1500 euro laat sponsoren. Vorig jaar werd ruim 750.000 euro opgehaald voor onderzoek naar de oorzaak van ALS. Er is momenteel nog geen behandeling beschikbaar, waardoor de gemiddelde levensverwachting na diagnose slechts drie jaar is.

Voorzitter
Gert Jan Pijl, voorzitter van de Stichting Tour du ALS, vindt de deelname van de 3JS heel bijzonder. “Dat deze mannen dit willen doen, vlak na hun tour, is echt fantastisch. Ze maken deel uit van de Tour du ALS familie, een bijzondere groep van vrijwilligers, patiënten, deelnemers en supporters. Ik roep iedereen op om samen met de 3JS de berg op te gaan, geld in te zamelen en een onvergetelijke ervaring op te doen.”

®isla en de zangkorencompetitie
De 3JS is met het unieke evenement in aanraking gekomen via Tour du ALS-sponsor ®isla keelpastilles. In het kader van hun ‘Joshua Tree Tour’ hebben de 3JS en ®isla een competitie opgezet voor zangkoren. De 3JS doen in die reeks 35 theaters in Nederland aan, als ode aan het bijzondere U2-album dat 30 jaar geleden uitkwam. De theatertournee start op 3 februari in Heerhugowaard en eindigt op 3 juni 2017 in Eindhoven. Kijk voor meer informatie en tickets op www.3js.nl.