De strijd tegen ALS is op dit moment te allen tijde een verloren strijd. Vechten heeft geen zin. Tot op heden kunnen patiënten alleen hun positieve energie bijeen rapen om op een zo waardig mogelijke manier naar het eind van hun leven toe te gaan. Er moet dus iets gebeuren om hier een ommekeer in te brengen zodat er uiteindelijk daadwerkelijk een gevecht kan ontstaan wat mogelijk zelfs in de toekomst gewonnen kan gaan worden. Om die ommekeer te bewerkstelligen gaan we met velen een spreekwoordelijke “trap” geven en ons inzetten om de slag te maken. Alleen met velen, en zo nodig nog met meer, is het mogelijk ons doel te bereiken en de “trap” te kunnen uitdelen. De eerste “trap” geven we, ter nagedachtenis aan hen die de strijd gestreden hebben en aan patiënten die deze reeds zijn gegaan. Het lijdzaam moeten toezien hoe het leven wordt verkort is geen optie. Daarom gaan we ervoor, onder het motto:

“Samen trappen we ALS de wereld uit !!!”

3JS wandelt Mont Ventoux op

Volendamse band: “Prachtig slot van onze theatertour die in het teken staat van het 30-jarig bestaan van het U2 album ‘The Joshua Tree’.

Volendam – De 3JS geven hun theatertour een heel bijzonder slotakkoord. De drie Volendamse zangers gaan vlak na de concertreeks de uitdaging aan om de legendarische Franse berg Mont Ventoux te voet te bedwingen. Samen met honderden wielrenners, wandelaars en hardlopers doen Jan Dulles, Jaap Kwakman en Jan de Witte op 8 juni mee aan de Tour du ALS.

Ziekte
“De ziekte ALS is vreselijk, ook wij hebben er in onze kennissenkring helaas mee te maken gehad. We zetten ons dus graag in om geld in te zamelen voor de bestrijding ervan,” zo laat het drietal weten. Dulles, Kwakman en De Witte hopen dat zo veel mogelijk mensen met hen mee willen lopen naar boven. Iedereen kan zich via www.tourduals.nl aanmelden en zich aansluiten bij Team 3JS.

Slotfeest
Uiteraard geeft de band ook op het slotfeest van de Tour du ALS een spetterend optreden in Frankrijk. “Het wordt pittig. Dit is natuurlijk niet zo maar een berg”, zegt Jan Dulles. “Ik heb begrepen dat hij 21 kilometer lang is en een gemiddeld stijgingspercentage heeft van 7,5%. Maar we gaan het doen!”

Samen
Tour du ALS is een jaarlijks terugkerend sportief fondsenwervend evenement om geld op te halen in de strijd tegen ALS. Onder het motto ‘Samen trappen we ALS de wereld uit’ bedwingen de deelnemers de Mont Ventoux, waarbij elke deelnemer zich voor minimaal 1500 euro laat sponsoren. Vorig jaar werd ruim 750.000 euro opgehaald voor onderzoek naar de oorzaak van ALS. Er is momenteel nog geen behandeling beschikbaar, waardoor de gemiddelde levensverwachting na diagnose slechts drie jaar is.

Voorzitter
Gert Jan Pijl, voorzitter van de Stichting Tour du ALS, vindt de deelname van de 3JS heel bijzonder. “Dat deze mannen dit willen doen, vlak na hun tour, is echt fantastisch. Ze maken deel uit van de Tour du ALS familie, een bijzondere groep van vrijwilligers, patiënten, deelnemers en supporters. Ik roep iedereen op om samen met de 3JS de berg op te gaan, geld in te zamelen en een onvergetelijke ervaring op te doen.”

®isla en de zangkorencompetitie
De 3JS is met het unieke evenement in aanraking gekomen via Tour du ALS-sponsor ®isla keelpastilles. In het kader van hun ‘Joshua Tree Tour’ hebben de 3JS en ®isla een competitie opgezet voor zangkoren. De 3JS doen in die reeks 35 theaters in Nederland aan, als ode aan het bijzondere U2-album dat 30 jaar geleden uitkwam. De theatertournee start op 3 februari in Heerhugowaard en eindigt op 3 juni 2017 in Eindhoven. Kijk voor meer informatie en tickets op www.3js.nl.

3JS wandelt Mont Ventoux op

Tour du ALS DEELNEEMSTER: MARIEKE BAKKER

DE JUPILER LEAGUE STRIJDT MEE TEGEN ALS

Massastart 2016 in Bedoin Tour Du ALS

TOUR DU ALS viert lustrum met editie 5 “HIGH FIVE”

Op 3 juni 2016 zal editie 5 van Tour du ALS plaatsvinden. Deze mijlpaal zal met trots worden gevierd. De titel “High Five” staat zeker symbool voor het gevoel van triomf wat men zal ervaren wanneer de Mont Ventoux wordt bedwongen in de strijd tegen de genadeloze ziekte ALS. Het geeft tevens weer dat “Wij” dit “Samen” voor de vijfde keer gaan ondernemen. De magische berg in het zuiden van Frankrijk is opnieuw decor voor de vele fietsers, hardlopers en wandelaars die naar de top zullen klimmen. Iedere deelnemer brengt minimaal €1500,- aan sponsorgelden met zich mee, wat symbool staat voor €1,- voor iedere ALS-patiënt, waarvan er gemiddeld zo’n 1500 patiënten per jaar in Nederland zijn. Het geld wordt besteed aan wetenschappelijk onderzoek naar de ziekte ALS en aan het welzijn van de ALS-patiënt van nu.

Afgelopen editie zijn ook 9 ALS-patiënten hun uitdaging aangegaan middels deelname aan Tour du ALS. Wij hopen juist hen een platform te bieden om de ziekte een plaats te geven door op de fiets of per (ligfiets)tandem deel te nemen aan Tour du ALS 2016. Het is een fantastische ervaring om omringt door een team bestaande uit familie, vrienden of collega’s, en aangemoedigd door de vele supporters langs de kant van de weg, samen de top te bereiken. Door met elkaar de krachten te bundelen worden onuitwisbare herinneringen gecreëerd!

Op 3 juni 2016 zal het eerste lustrum van Tour du ALS worden gevierd. Jij kunt daarbij zijn! Fietsend, hardlopend of wandelend bieden wij de uitdaging in 1, 2 of 3 beklimmingen van de Mont Ventoux. Of zet je op een andere wijze in en word vrijwilliger om zo op jouw manier bij te dragen aan de strijd tegen ALS. Schrijf je vanaf nu in via www.tourduals.nl en doe mee met de missie: “Samen trappen we ALS de wereld uit”.

BRON: TOURDUALS.nl