Tijdsduur examens VOL en VIL naar 75 minuten !!!!

Turkse chauffeur vernietigd tachograafschijven

MegaTrucksFestival 2015

De Eurovergunning, ook voor verhuizers

Rijswijk – 30 september 2015

De NIWO heeft bedrijven die actief zijn in het verhuisvervoer een brief gestuurd om hen op de vergunningplicht te wijzen.

Bedrijven uit deze sector moeten een vervoervergunning bezitten, omdat zij goederen vervoeren voor derden. De vergunningplicht geldt als er voertuigen met een laadvermogen van meer dan 500 kilogram worden ingezet.

De branchevereniging Organisatie voor Erkende Verhuizers onderstreept het belang van deze actie van de NIWO en pleit voor robuuste handhaving. Het verzorgen van vergunningplichtig verhuisvervoer zonder bezit van een geldige vergunning in strijd met de wet, tast het level playing field aan, is niet goed voor de business van bonafide bedrijven en ondermijnt het imago van de professionele verhuisbranche, zo stelt ook deze organisatie.

Om voor een vergunning in aanmerking te komen, moet aan de vereisten worden voldaan. Deze liggen op het terrein van de vakbekwaamheid, betrouwbaarheid en financiële draagkracht. De volledige vereisten staan op de website van de NIWO:www.niwo.nl/eur.

​Verhuisbedrijven die goederen vervoeren voor derden en niet over een vergunning beschikken, kunnen bij wegcontroles een boete opgelegd krijgen van € 4300. Om dat risico niet te lopen zegt de NIWO: voldoe aan vergunningvereisten en vraag de vergunning aan!

 Brief: Vergunningplicht verhuisbedrijven

BRON: NIWO.nl 

15-07-15 | Geslaagd voor eerste CBR praktijkexamen T-rijbewijs

Vandaag slaagde de 16-jarige Jacob Verheul voor het nieuwe CBR-examen voor het T-rijbewijs. Lees meer

01-07-15 | T-rijbewijs verplicht in Nederland

01-07-15 | T-rijbewijs verplicht in Nederland | Vanaf vandaag is het T-rijbewijs verplicht voor alle bestuurders van landbouw- of bosbouwtrekkers (LBT’s) en motorrijtuigen met beperkte snelheid (MMBS’en) Lees meer

Overzicht nascholing nu via Mijn CBR raadpleegbaar

02-04-15 | Het overzicht van geregistreerde nascholing is op ieder gewenst moment te bekijken via Mijn CBR. Lees meer

Nog niet geregistreerde nascholingsuren registreren code 95

01-04-15 | De vrijstelling voor code 95 voor chauffeurs geboren voor 1 juli 1955 vervalt per 1 juni 2015. Lees meer