21 Januari 2016 | VCA infra heeft op 19 januari 2016 aan de VCA examencentra gemeld dat de maximaal beschikbare tijd voor VOL-VCA en VIL-VCU teruggaat naar 75 minuten. Diverse examencentra vinden deze wijziging enigzins ongebegrijpelijk om op zo’n korte termijn deze wijziging door te voeren. Voorheen was dit 105 minuten voor zowel een schriftelijk examen als een computerexamen zoals de laatste tijd veel examens worden afgenomen.

Op verzoek van de VCA-gebruikersgroep heeft VCA infra besloten om de maximale tijd voor VOL-VCA en VIL-VCU terug te brengen naar 75 minuten. Dit geldt voor de CBT-examens die na maandag 25 januari 2016 worden afgenomen. Uit onderzoek bij duizenden kandidaten is gebleken dat meer dan 99% van de kandidaten deze examens binnen deze tijd afsluiten.

Vanuit de optiek als opleider (Ito opleidingen) zullen er toch wel een ruim aantal kandidaten hinder hiervan ondervinden. Denk hierbij aan laaggeletterde kandidaten, kandidaten met dislectie dan wel kandidaten die moeite hebben met het begrijpen van de vraag maar weer geen moeite hebben met het lezen hiervan. Hopelijk valt er voor deze doelgroep(en) in de toekomst een mouw aan te passen.

BRON: PBNA.nl