Op zaterdag 26 en zondag 27 december 2015 vond de 2e editie van het MegaTrucksFestival plaats. MegaTrucksFestival is een evenement voor vrachtwagenchauffeurs, hun gezin en alle geïnteresseerden in trucks en transport. Het is een mix van vrachtwagens, demonstraties van diverse truckmerken, opleiding, werk, scholing en entertainment (muziek, kindervermaak, presentaties etc.).

Wie richting de Brabanthallen reed, zag van veraf al de enorme hijskranen staan. M.J. van Riel zorgde voor groot, zwaar en hoog transport- en hijsmaterieel. In de Brabanthallen zelf stonden honderden vrachtwagens uit binnen- en buitenland opgesteld. Met in de ‘Showroom’ (Centrale Entreehal) de nieuwste modellen van de verschillende truckmerken.

Iedere hal had haar eigen thema. Zo stonden de verschillende merken met hun noviteiten rondom het hoofdpodium opgesteld. In dit ‘kloppende hart’ van het evenement ook live muziek van o.a. TWO WIENERS en meet & greet met HENK WIJNGAARD. Aangevuld met een heuse ‘Kids Corner’, waar de kleinsten konden genieten van een draaimolen, springkussen, schminken en voor jong en oud de radiografische modelbaan.

Je kon je laten informeren over opleidingen, Code 95 en werk. Hiervoor kon je o.a. terecht bij Ito opleidignen, de Transport Academie, Van der Laan Uitzendbureau, Logistic Force en Worktrans. Voor kinderen aangevuld met een speurtocht, workshop vrachtwagen tekenen door Cor Poldervaart en de gevaren van de ‘Dode Hoek’ door C.V.F..

Men genoot van de optredens op het Scania-hoofdpodium en de spelactiviteiten op het Worktrans-podium, georganiseerd door de Overkoepelende Stichting Chauffeursactiviteiten (O.S.C.). Uitrusten op een van de vele terrassen en genieten van een goed verzorgde catering. Wie meedeed met de activiteiten, georganiseerd door verschillende standhouders, B.T.C. en O.S.C., ging niet met lege handen naar huis!

BRON: MEGATRUCKSFESTIVAL.nl