Adembescherming van levensgroot belang

Adembescherming van levensgroot belang- wordt face fittester

De branchevereniging voor PBM fabrikanten en leveranciers, de AVAG, heeft het initiatief genomen om face fittesten sterk onder de aandacht te brengen in Nederland. Het op een juiste manier aanmeten van adembescherming is van levensgroot belang. Daarom is het trainen in het gebruik en onderhoud van een masker van levensgroot belang.

Gekwalificeerde face-fittester

Vanuit de AVAG maar ook vanuit de SIR en de asbestbranche is er steeds meer aandacht voor adembescherming. Het ministerie van SZW heeft vastgesteld dat bij medewerkers in de asbest face fittesten moeten worden afgenomen door gekwalificeerde Face-Fittesters.

De opleiding en het examen

Branchevereniging AVAG heeft het lesmateriaal laten maken, waarbij het succesvolle Engelse (HSE-protocol) model is gevolgd. Daarnaast hebben zij de eindtermen voor het examen vastgesteld. De opleiding wordt aangeboden in het open inschrijvingsprogramma onder “Asbest”. De examens worden extern afgenomen door het Instituut CEC.

Informatie opleiding en examen
  • De opleiding Face Fittester duurt 1 dag.
  • Het examen bestaat uit een schriftelijke toets en een praktijk gedeelte, waarbij de kandidaat zijn eigen meetapparaat meeneemt. Examen duurt ½ dag.
  • Het examen wordt afgenomen door een ervaren facetester en vindt plaats bij Instituut CEC.
  • Het examen is drie jaar geldig. Legitimatie door middel van een pasje.
  • Registratie van kandidaten vindt plaats via de site.